【開心速遞】姚瑩瑩扮完殭屍除唔甩一隻假牙:唯有帶佢返屋企

藝人歐瑞偉早前宣布將暫時離開《愛·回家之開心速遞》,並透露在月底有三集以他做主角,不少人都直言「不捨得」,不經不覺該三集已在今個星期播出,不少網民都覺得KC及Helen這種相愛不能愛很虐心,加上失憶等橋段,認為與以前的韓劇差不多,網民均希望兩人最後能有大團圓結局。

歐瑞偉:忍唔住笑咗出嚟

姚瑩瑩在劇集播出後亦有在社交網留言問網民意見,並分享一件拍攝期間的小插曲,昨晚(28號)一集講到她為了幫歐瑞偉恢復記憶,所以扮殭屍嚇他,但原來當時拍完那場戲後姚瑩瑩發生一件勁尷尬的事,她表示:「有樣趣事同大家分享,當我拍完場僵(殭)屍戲之後、發現甩唔到一隻殭屍牙!kc 好好請我飲咗杯熱咖啡以為佢會甩!點知都唔甩。唯有帶佢返屋企,因為第二日仲要繼續開工!」她更上載埋照片,見到她戴住一隻殭屍牙現身停車場,可憐得嚟又十分搞笑,至於歐瑞偉也留言說:「哈哈……辛苦曬你、我忍唔住笑咗出嚟!」

姚瑩瑩要扮殭屍(Instagram圖片)
(Instagram圖片)
點知拍完之後有隻假牙除唔到(Instagram圖片)
最後姚瑩瑩帶埋佢返屋企(Instgram圖片)
姚瑩瑩、李偉健(Instgram圖片)
姚瑩瑩、林淑敏(Instgram圖片)
分享: