慘被無綫封殺 張繼聰拍片多謝無綫栽培

張繼聰拍片交代被封殺一事(影片截圖)

昨日(22號)有周刊報道指,無綫與蕭定一的公司因官司問題,令蕭定一旗下藝人張繼聰無辜被無綫封殺,其後無綫亦表明暫時暫停蕭定一旗下藝人的宣傳,而張繼聰原定今日(23號)出席台慶劇《誇世代》的宣傳活動,但亦因官司問題被禁止現身。

拍片交代被封殺事件

張繼聰慘被無綫封殺,他昨晚(22號)在社交網上傳影片交代事件,他表示:「大家好,咁今日出咗單新聞之後,都多謝大家嘅支持,可能嚟緊有一段時間唔可以再喺將軍澳出現,有啲說話都好想喺到交代。首先喺過去嘅日子好感謝TVB對我嘅栽培,畀咗好多機會我,好多謝珍姐(曾勵珍) ,入面好多台前幕後嘅兄弟姊妹好多謝你哋,你哋畀咗好多好美好嘅回憶我,將來嘅日子我會繼續努力喺我嘅作品裏面畀心機磨練自己演技。」雖然張繼聰無法現身《誇世代》宣傳活動,但他亦不忘叫大家繼續支持劇集,最後他更表示生活裏最重要的是隨遇而安,並揚言會繼續努力。

張繼聰因被封殺無法出席《誇世代》的宣傳(資料圖片)
分享: