鍾鎮濤孖AGA拍網劇 重現《頭文字D》經典一幕

藝人鍾鎮濤(B哥哥)將於7月中推出Hifi大碟《A Better Bee》,他更精挑細選自己的經典歌曲,並重新編曲,配上全新演繹方法帶給樂迷全新感覺。

B哥哥重現《頭文字D》經典一幕
B哥哥重現《頭文字D》經典一幕

B哥哥日前更特意抽空拍攝網上短劇《頭文字B》,並將昔日經典作《頭文字D》中「我要買GTR」這經典一幕重現觀眾眼前!專業的B哥哥拍攝當日很多鏡頭都一Take搞掂,加埋他煞食的眼神,不少工作人員都大讚好戲!雖然這次花了十小時拍攝,加上拍攝期間落驟雨,不過B哥哥仍盡力做好每一場戲:「再次拍攝《頭文字D》嘅經典場面好好玩而且有好多回憶,期待電影《頭文字D》有第二集出現!」

AGA首次做醉酒女

另外B哥哥今次飾演一名的士司機,並與歌手AGA(江海迦)有對手戲,AGA更首次飾演醉酒女:「我第一次飾演醉酒女,角色唔易做,好彩有B哥哥做對手,幫我好快投入角色,係個好好嘅經驗,多謝B哥哥嘅指導。」

AGA做醉酒女
AGA做醉酒女
分享: