泳兒誤學大媽舞 嘲人生一大污點

泳兒 (Instagram圖片)

唔少歌手都喜歡做運動或者健身,同時都會拍片放上社交網與粉絲分享,歌手泳兒(Vincy)昨日亦於社交網上傳一段做水上運動的影片,影片中見她一時舉吓左手,一時舉下右手,跳咗冇耐仲有個大媽突襲跳埋一份,兩人仲同教練圍圈圈,她與大媽最後更浮在水中,不過片段到最尾其實都不明白Vincy在做什麼,可能連自己也不知道,所以她不禁在影片中加字幕說「究竟做緊啲咩」,更自嘲與大媽浮在水中的動作似「兩條浮屍」!

泳兒喺水入面跳大媽舞 (Instagram影片截圖)
泳兒喺水入面跳大媽舞 (Instagram影片截圖)

Aqua Exercise係大媽舞

除了影片搞笑外,她亦留言自爆上當:「今朝報咗個『Aqua Exercise 』,睇個名好似好型咁,結果變咗人生一大污點。#上當了#個老師都叫我地唔好再上#佢都唔想教#aquaexercise原來係大媽舞 #mygod#好彩下晝都上咗個正常嘅thaiboxing」原來Vincy被一個看似「型格」的名字吸引繼而中伏!不少網民都畀Vincy這段片弄得爆笑,而相信Vincy應該不敢再翻看這個片段。

泳兒Instagram留言
泳兒Instagram留言
分享: