相隔五年重奪一位 T-ara喊到講唔到感言

1

韓國女團T-ara2012年因前成員和榮疑被隊友排擠退隊而令組合人氣跌落谷底,至今年2月和榮及孖生姊姊孝榮擔任綜藝節目《現場脫口秀TAXI》嘉賓時再憶述當年「排擠說」,惹來T-ara 5年前的工作人員公開和榮當年扮「受害者」的真相 ,總算為她們討回公道,然而其後成員寶藍同昭妍不續約導致組合只剩四人,對組合又帶來打擊。

她們最近以4人姿態推出新碟,其主打《What’s my name?》更於昨晚SBS音樂節目《The Show》中更獲得第一位,亦是T-ara事隔5年再奪第一位!對於久違的一位,所有成員都激動得喜極而泣,其中智妍還半蹲在地上,她們更是喊到至節目結束都無法發表感言!

社交網發文補感言

成員孝敏其後在社交網留言表示:「時隔5年我哋攞到一位了,我粉絲哋嘅禮物,我哋好感激2012217最後一位,雖然曾經定下決心唔再貪念成績,但真得到一位後,真係非常開心,現場仲有喺外面為我應援粉絲,T-ara工作人員們都辛苦。」芝妍也留言說:「5….5年間比我哋更加辛苦嘅家人、粉絲們還有工作人員們,真係多謝你哋,令你們等咁耐真係非常抱歉,還有我哋嘅Queen’s,非常非常多謝你哋,連獲獎感言也無辦法講出嚟,真係非常對不起。」

(Instagram圖片)
(Instagram圖片)
分享: